November 2021

Protestactie tegen het afschieten knobbelzwanen in provincie Utrecht

1 december 2021

Vanaf 1 december mogen er in provincie Utrecht knobbelzwanen afgeschoten worden.

Dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Fauna4Life zijn naar de rechter gestapt om het afschot van knobbelzwanen in de provincie Utrecht te stoppen. Op 1 december om 16.00 uur staan wij voor de rechtbank Midden-Nederland terwijl binnen de zitting van Animal Rights en Fauna4Life plaatsvindt.

Voor de knobbelzwanen is er in het afgelopen jaar weinig veranderd ondanks de toezegging van het college om begin dit jaar met een uitwerking van meer diervriendelijke alternatieven en preventiemogelijkheden te komen.

Het afschieten van knobbelzwanen brengt onaanvaardbaar dierenleed met zich zal mee, maar vormt ook een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van de beschermde kleine zwaan”. Met de protestactie willen we bewoners en volksvertegenwoordigers wakker schudden en het college herinneren aan hun toezegging.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Maandag 1 december 2021, 16:00 tot 17:00 uur

 • Locatie: Vrouwe Justitiaplein Utrecht voor de rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht

 • Partij voor de Dieren zorgt voor borden en een spandoek.

 • Uiteraard houdt iedereen zich aan de corona-maatregelen.

Witte lintenactie Bruinenburgersluis

26 november 2021

De Partij voor de Dieren Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug organiseerden vandaag een witte lintenactie bij de Bruinenburgersluis. 5 monumentale beuken staan op de nominatie om gekapt te worden. Elke beuk is voorzien van een wit lint en een bomenpaspoort. #kapmetkappen

Partijcongres stelt kandidatuur Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug vast

21 november 2021

Leden van de Partij voor de Dieren hebben op het landelijk najaarscongres zowel het basis verkiezingsprogramma als de kandidatuur vastgesteld van meer dan 400 kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022, inclusief de kandidatenlijst van Utrechtse Heuvelrug.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 doet de Partij voor de Dieren in totaal mee in maar liefst 30 gemeenten in Nederland, een uitbreiding van 13 gemeenten. In deze gemeenten wonen meer dan 5,4 miljoen Nederlanders.

De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug is trots op het gestelde vertrouwen van de leden. Lijsttrekker Jolande Baudet: "We zijn 3 jaar geleden vol vertrouwen gestart, we hebben vandaag het vertrouwen gekregen om door te gaan en op 16 maart 2022 wordt het vertrouwen bevestigd dat we niet meer weg gaan"-

De komende periode staat in het teken van het afronden van het lokale verkiezingsprogramma voor Utrechtse Heuvelrug en het voorbereiden van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Kandidatenlijst Utrechtse Heuvelrug

 1. Jolande Baudet-Kors

 2. Paul Blom

 3. Paul van Leeuwen

 4. Remmelt Kielstra

 5. Erwin Schenk

 6. Yeattem Wong

 7. Dreas van Donselaar

 8. Maaike-Louise Bakker

 9. Judith Overbeek

 10. Henriëtte van Woudenberg

 11. Jesseka Batteau

 12. Hiltje Keller

Jolande Baudet: 'Hoe het allemaal begon'

19 november

Jolande Baudet: 'Precies 4 jaar geleden ontstond het geweldige idee, nu nog een paar maanden te gaan en is het zo ver. Doorzetten is wel één van mijn competenties. Utrechtse Heuvelrug we komen eraan!'

Paul Blom: 'Een jaar later, oktober 2018, gevraagd of ik wilde praten over de Partij voor de Dieren. Ik was thuisgekomen. Sindsdien samen met team o.l.v. lijsttrekker Jolande Baudet onderweg naar #GR2022. Utrechtse Heuvelrug, we komen eraan!'

Dit weekend stelt het congres het basisverkiezingsprogramma vast. Dan kunnen we ons lokale programma afmaken. Op 3 december dienen we het in bij het partijbureau. En ondertussen hebben we een campagneplan. Na 4 jaar gaat het nu echt gebeuren!

Partij voor de Dieren stelt meldpunt vuurwerkoverlast weer open voor meldingen van vuurwerkoverlast

15 november 2021

Utrechtse Heuvelrug - De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug opent voor het derde jaar op rij het meldpunt vuurwerkoverlast. Inwoners van Utrechtse Heuvelrug kunnen hier melding doen van vuurwerkoverlast in Utrechtse Heuvelrug van medio november 2021 tot begin januari 2022.

Helaas heeft de landelijke overheid nog geen besluit genomen over een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling 2021-2022. Mogelijk dat men alsnog daartoe besluit, maar het knallen is inmiddels alweer begonnen. Voor de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug aanleiding om het meldpunt alsnog open te stellen.

Op www.vuurwerkoverlastuhr.nl kunnen inwoners, met terugwerkende kracht, aangeven of ze overlast ervaren van vuurwerk. Inmiddels zijn de eerste meldingen van vuurwerkoverlast helaas alweer ontvangen.

Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug is geen voorstander van consumentenvuurwerk en hoopt middels het meldpunt vuurwerkoverlast in Utrechtse Heuvelrug bij te dragen aan het zo snel mogelijk afbouwen van consumentenvuurwerk in Utrechtse Heuvelrug. Het voornemen om stiltegebieden in Utrechtse Heuvelrug aan te wijzen als vuurwerkvrije zones is een stap in de goede richting. Uiteindelijk willen we naar één centraal evenement per dorp, aan het einde van het jaar, ter vervanging van consumentenvuurwerk.

Begin januari zal de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug de resultaten van het meldpunt, net als de twee voorgaande jaren, aanbieden aan het college van B&W en de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug,

Klimaatmars Amsterdam. Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug van de partij

6 november 2021

Na de CleanUp in Amerongen, direct door naar de Klimaatmars in Amsterdam. Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug was natuurlijk van de partij. Het spandoek van de Partij voor de Dieren werd gedragen door Tweede Kamerleden, voorafgegaan door een vette band. Dat werd onderweg swingen met Ouwehand.

#TeamPlanet aan de slag in Amerongen

6 november 2021

Feest vandaag in Amerongen. #Teamplanet aan de slag om het een beetje schoner te maken. Van Zuylestein tot Allemanswaard, de nodige hotspots opgeruimd. Vanaf nu ook een eigen QR code om het zwerfafval naar de milieustraat aan de Velperengh in Doorn te kunnen brengen.

Kappen met kappen in Driebergen

5 november 2021

De afgelopen maand alleen al is in Driebergen een aantal grote bomen gekapt, waaronder een oude zomereik en een berk aan de Lange Dreef. Navraag bij buurtbewoners wijst uit dat, in het geval van de zomereik, kap gebaseerd is op klachten van bewoners wiens tuin grenst aan de plek van oude eik.

De Partij voor de Dieren vindt het alarmerend dat de gemeente bomen kapt enkel en alleen op basis van wensen en wenken van bewoners en dat daarvoor een 50+ jaar oude eik moet wijken. Schokkend dat deze groene gemeente Utrechtse Heuvelrug zo gemakkelijk omgaat met het kappen van bomen.

Behoud van bomen is ontzettend belangrijk. Oude bomen zijn niet zomaar vervangbaar. Het kost decennia voordat ze zo groot zijn. We zitten midden in een klimaatcrisis waarbij CO2 uitstoot tegengegaan moet worden en de rol van bomen in het opnemen van CO2 alom bekend is.

De Partij voor de Dieren wil weten op welk beleid dit gebaseerd is, dat met dit gemak bomen worden gekapt. Welke visie ligt hieraan ten grondslag? Nog belangrijker, wat en wanneer wordt er aan bomen teruggeplaatst?

Kappen met kappen aan de Catherijnestraat

3 november 2021

Zo ontzettend balen dat we nog niet in de gemeenteraad zitten. FRUSTREREND!! Vaak krijgen we de vraag wat wij gaan toevoegen. Er zijn toch al zoveel groene partijen wordt gezegd. Waarom worden er in deze zogenaamde groene gemeente dan zoveel bomen steeds gekapt?

Zo ook nu in Driebergen aan de Catharijnestraat 1-27. Vijftal oude bomen sneuvelen voor nieuwbouw en aangepast bestemmingsplan. Wat triest weer. Misschien denk je 'slechts vijf', maar zo gaat het door de gehele gemeente steeds verder. Natuur verdwijnt uit het straatbeeld. Dat moet en kan anders. Voor Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug is behoud van groen cruciaal voor het klimaat, voor al het leven en voor onze vitaliteit. Zeker 1 van onze prioriteiten zodra we in de gemeenteraad zitten!

Wil je ons nu al helpen met actievoering tegen dit zinloze natuurgeweld? Mail utrechtseheuvelrug@partijvoordedieren.nl.

Jolande Baudet
Lijsttrekker Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug

Volg Jolande Baudet op Facebook via @JolandePvdDUH

6 november Klimaatmars Amsterdam

6 november 2021

Op zaterdag 6 november organiseert de Klimaatcrisis Coalitie een grote Klimaatmars in Amsterdam. Uiteraard loopt de Partij voor de Dieren mee. Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid!

We hebben nú een crisisaanpak en echte oplossingen nodig. Daarom hebben wij de Klimaatwet 1.5 ingediend. De wet die zorgt dat de regering zich voor de volle 100% inspant om de opwarming van de Aarde te beperken tot maximaal 1,5°C: een cruciale grens om de planeet leefbaar te houden.

6 november CleanUp Amerongen

6 november 2021

Het is weer begin van de maand, dus komende zaterdag 6 november CleanUp! Deze keer van 9 tot 11 uur. We verzamelen bij Jumbo Amerongen. Handschoenen aan, grijper in de aanslag en de paden op de lanen in. Meedoen? Mail naar utrechtseheuvelrug@partijvoordedieren.nl