Mei 2021

21 mei Dag van de Biodiversiteit

Tijdens de Dag van de Biodiversiteit besteden we extra aandacht aan het project Heuvelrugtuinen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Lees meer >>

17 mei Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie

IDAHOT is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en en Interseksefobie.

Jaarlijks op 17 mei, is een dag waarop lhbti-organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit als psychische aandoening te boek.

De Partij voor de Dieren staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, gelijke kansen krijgt en zich niet buitenspel voelt staan. Lees meer >>

CleanUp Utrechtse Heuvelrug/Woudenberg

1 mei 2021

Hard werken tijdens de CleanUp vandaag in Driebergen. Vertrek vanaf de parkeerplaats tegenover Café de Krim liepen verschillende teams richting station Driebergen-Zeist, Loolaan en Arnhemsebovenweg (via Traay, Schoolstraat, Seminarie en van Oosthuyselaan terug naar de Loolaan). Veel stappen gezet, maar Driebergen is weer een stuk schoner! Ook de Werkgroep Woudenberg van de Partij van de Dieren ging vandaag aan de slag met de maandelijkse CleanUp. Geniet van de filmpjes!