Nieuwsberichten - Mei 2020

Week van de biodiversiteit

Maandag 25 mei 2020

Door wereldwijde klimaatverandering, toename van consumptie, vervuiling, introductie van vreemde soorten, overexploitatie van natuurgebieden en natuurlijke hulpbronnen wordt de biodiversiteit ernstig bedreigd. Plant- en diersoorten verdwijnen en ecosystemen raken verstoord. Schone lucht, zuiver water, een vruchtbare bodem en een stabiel klimaat zijn niet langer vanzelfsprekend. Tijd voor actie! Lees meer >>

World Biodiversity Day

Vrijdag 22 mei 2020

Het is tijd voor actie! Check hoe jij bij kunt dragen aan de oplossing: let bij het kopen van producten op palmolie op de ingrediëntenlijst, en probeer eens een plantaardig alternatief van je lievelingskostje! Lees meer >>

Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

17 mei 2020

17 mei 1990 werd homoseksualiteit door de WHO officieel geschrapt van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening te boek met alle nadelige gevolgen voor lesbiennes, homoseksuelen en biseksuelen.

Partij voor de Dieren komt op voor alle dieren en alle mensen. Dat maakt het zo'n mooie partij. Om de veelkleurigheid van de samenleving in seksuele oriëntaties en gender identiteit en expressie te benadrukken, staat 17 mei voor ‘een wereldwijde viering van seksuele en gender diversiteit.

Niet met mijn geld

16 mei 2020

Vanwege het sluiten van horeca is er nauwelijks vraag naar kalfsvlees en de kalverhouderij vraagt nu om financiële steun van de overheid; een sector die voornamelijk produceert voor export.

Terwijl kalfjes hun korte leven slijten onder bedroevende omstandigheden, verdwijnen enorme winsten binnen de branche al jaren grotendeels in de zakken van een steenrijk familiebedrijf, de VanDrie Group. #nietmetmijngeld

Kamervragen PvdD over afsluiten landgoederen

11 mei 2020

De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren stelt kamer-vragen over openstellingssubsidies, nu meer landgoedeigenaren overgaan tot sluiting van het gebied. De PvdD wil weten of dit conflicteert met de subsidieverstrekking. Klik hier voor de vragen van Frank Wassenberg.

Moederdag

10 mei 2020

Er zijn moeders die een kind het leven schenken, een ander leven adopteren, een kind in hun hart sluiten, genieten van kleinkinderen.

Er zijn moeders die als man deze rol vervullen, hun kind niet bij zich mogen houden, kinderen voort moeten brengen, in gedachten bij ons blijven.

De belangrijkste dag van het jaar want ik heb een moeder net als jij, of je bent nu moeder, je was moeder, je had een moeder.

We verwennen moeders, knutselen op school, geven bloemen mooi verpakt of zelf geplukt, kopen lekkers of maken het zelf.

Een mooie traditie, je toont respect, samen onze moeders respecteren dat hebben we gemeen, ongeacht rang, stand, nationaliteit, ras.

Moeder zijn van mensenkinderen, moeder zijn van dierenkinderen, de koe en haar kalf, de zeug en haar biggen, de teef en haar puppen.

Kuikens kakelend achter mama kip, vogels aan het voeren in het nest, Schattig al deze mama’s in de weer met gezin of nest.

Samenzijn. zo herkenbaar, alle levens hebben recht op een band met hun moeder, zowel voor mens als voor dier.

Moeder Aarde, de grootste moeder die we hebben, basis van onze samenleving, stopt niet bij een dorp of provincie bij een land of werelddeel.

Mensen, dieren, bomen planten, water, lucht samen zijn we moeder Aarde, respecteren we de generaties die op moeder Aarde zullen leven .

Laten we alles koesteren wat Moeder Aarde ons geeft, het water, planten en bomen, de lucht die we ademen voor onszelf en onze generaties.

Geniet van onze moeders mensen-, dierenmoeders, moeder Aarde, we danken ons leven aan hen zonder moeders bestaan we niet kunnen generaties niet bestaan.

Werkgroep Utrechtse Heuvelrug van Partij voor de Dieren wenst ieder een liefdevolle en respectvolle Moederdag op onze prachtige moeder Aarde.

75 jaar vrijheid

5 mei 2020

75 jaar vrijheid. Wat betekent vrijheid voor jou? Welk woord wil je eraan verbinden? En wat zou veranderen mocht je je vrijheidsideaal realiseren? In deze #vrijheidsvlogs komen leden van de Partij voor de Dieren aan het woord over wat vrijheid voor hen betekent, welk woord ze eraan willen verbinden en wat ze zelf middels hun vrijheidsideaal zouden willen realiseren. Bekijk hier alle #vrijheidsvlogs.

Interview met Jolande (Partij voor de Dieren)

4 mei 2020

Jolande Baudet over haar idealen. Jolande werkt als manager proces en omgeving bij een aannemer. Daarnaast zet zij zich in als vrijwilliger bij de Partij voor de Dieren.

http://charlottesblog.nl/interview-met-jolande-partij-voor-de-dieren/

Earth Overshoot Day

3 mei 2020

Als de hele wereld zo zou leven als we in Nederland doen, zouden we drie aardbollen nodig hebben. Vandaag, 3 mei, is het voor Nederland Earth Overshoot Day. Vanaf nu gebruiken we grondstoffen van andere landen en van toekomstige generaties. Hoog tijd om dit te veranderen!

Corona Cleanup

2 mei 2020

Zaterdag 2 mei organiseerde de Partij voor de Dieren een #corona #cleanup in de omgeving Doorn. Uit alle richtingen trokken kleine groepen van maximaal 2 personen richting Cultuurhuis Doorn. Uiteindelijk resultaat was weer een kofferbak vol zwerfafval. De volgende #cleanup staat gepland voor 6 juni.