Juli 2021

Stille tocht 4 jaar Knorhof

27 juli 2021

27 juli 2017 vonden 24.000 varkens en biggen de dood na een helse brand op varkenshouderij de Knorhof van varkensbaron Adriaan Straathof in buurgemeente Buren.

Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug liep vanavond mee in een stille tocht (in de stromende regen). Fractievoorzitter Joop de Jonge van de Partij voor de Dieren Buren hield een korte toespraak en riep op: Na de brand nooit meer Knorhof!

Cursus Politiek Actief succesvol afgerond

De afgelopen periode hebben 2 leden van de werkgroep Utrechtse Heuvelrug van de Partij voor de Dieren deelgenomen aan de cursus Politiek Actief van ProDemos. Samen met 30 andere aspirant-raadsleden uit 3 gemeenten: Utrechte Heuvelrug, Bunnik en Wijk bij Duurstede, is uitvoerig stil gestaan bij het lokale politieke proces, taken, verantwoordelijkheden en instrumenten van raadsleden, etc. Dit werd aangevuld door betrokken burgemeesters, griffiers en raadsleden met allerlei praktijkvoorbeelden. Een zeer nuttige aanvulling op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maar 2022. #GR2022

CleanUp Maarn

3 juli 2021

MAARN - CleanUp deze maand vond plaats in Maarn, vanaf de St. Theresiakerk tot Quatre Bras en weer terug. Ook deze keer waren de mannen van het AZC Leersum gewoon weer van de partij. Toppers! Super weertje, super sfeertje en Maarn is weer een stuk schoner geworden!

Rondleiding Staatsbosbeheer

1 juli 2021

Wat een natuurgeweld heeft zich afgespeeld in en rondom Leersum. Afschuwelijk om te zien. Gisteravond waren wij uitgenodigd door Staatsbosbeheer, dhr Zwaan en dhr Hartman, om het natuurgebied te bezoeken en met hen in gesprek te gaan over de situatie. Zij gingen uitgebreid in op de schade aan bos en bomen en hoe zij tewerk gaan. Lombokbos weggevaagd, enorme schade aan BroekhuizerPark. Met waardering voor de openheid van SBB kijken we terug op een informatieve en indrukwekkende rondleiding.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Zaterdag 3 juli CleanUp Maarn

1 juli 2021

Wel eens zwerfafval opgeruimd? Is je vast het grote aantal sigarettenpeuken opgevallen. In Almere hebben ze die met de app Litterati geregistreerd. Dat levert bijgaand plaatje op. Ieder ballonnetje is één peuk. Zaterdag 3 juli 14.00 uur 5-meiplein in Maarn. Doe mee!

Haiku's door Daniël Kuyper

het klimaat redden?

CO2 kan de boom in

en het fruit eruit

verantwoord shoppen?

je kan de kleren krijgen

maar wel tweedehands


overbevissing

het water staat de vissen

tot aan de lippen

ze geven zuurstof

en wij kunnen niet zonder

dank je wel bomen


eindelijk zonlicht

voor het eerst in hun leven

op weg naar de slacht

Europese wijn

reist minder kilometers

dan die uit Chili