Nieuwsberichten - Juli 2020

Actie in de Taxi. Partij voor de Dieren in actie tegen bomenkap in Leersum

Vrijdag 24 juli 2020

LEERSUM Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug, Urgenda en Jørn Copijn hebben aan de Broekhuizerlaan 313 beuken van 200 jaar oud van een bomenpaspoort voorzien als protest tegen de dreigende kap van de laan en herplant van (linde)bomen. Urgenda en Copijn nemen de kosten voor het onderhoud van de laan voor hun rekening. Partij voor de Dieren Statenlid Hiltje Keller heeft schriftelijke vragen gesteld over de dreigende kap.

Handleiding voor het gebruik van litterati

(Door Marja van Eck (juli 2020)

Gelukkig zijn er veel mensen die zich storen aan zwerfafval op straat en het oprapen. Door ook te registreren hoeveel en wat je opraapt, draag je bij aan een structurele oplossing voor het probleem. De app litterati, die wereldwijd door vele mensen wordt gebruikt, helpt om het afval dat je opraapt te tellen, te lokaliseren en te registreren. Met de aldus verzamelde data is onder meer nu bereikt dat er statiegeld op kleine plastic flesjes komt. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Dirk Groot (Zwerfinator) of gocleandeliemers. Maar er liggen (bij mij) veel meer blikjes dan flesjes op straat. En dat zal met het statiegeld voor flesjes alleen maar toenemen. Er is dus nog werk aan de winkel. Doe je mee? Je kunt de handleiding hier downloaden.

handleiding litterati 2020.pdf

Fijne vakantie

9 juli 2020

Ook in de zomer gaan we gewoon door! I.v.m. het feit dat het gemeentehuis tot 1 september gesloten is, vanwege corona, vergadert de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug gewoon in de buitenlucht, deze keer bij biologische kwekerij A8 in Doorn, met veel knuffels voor de hond. Zaterdag 1 augustus om 2 uur trouwens weer Clean-Up vanaf cultuurhuis Pleiade in Doorn. Tot dan!

4th of July Cleanup Day

4 juli 2020

"Iets vochtig in de lucht..." Fijn begin van de zomervakantie. Tussen de buien door toch gelegenheid om de laatste blikjes Red Bull op te ruimen, tussen het Cultuurhuis Doorn en het Revius Lyceum. Fijne vakantie allemaal. Wij gaan deze zomer gewoon door. Zaterdag 2 augustus 14:00 uur.

4 juli Cleanup

1 juli 2020

DOORN 4 juli aanstaande organiseert de Partij voor de Dieren haar maandelijkse cleanup. Elke eerste zaterdag van de maand verzamelen ze om 2 uur bij het cultuurhuis in Doorn. Ze vragen daarmee aandacht voor het probleem van zwerfafval in de natuur.

Help loslopende katers

1 juli 2020

Het kakelt, tweet en kwettert erop los. Alle dieren zijn druk bezig met hun kroost. Lente brengt ook dierenleed met zich mee. Asiels zitten vol ongecastreerde katers die gewond worden opgevangen. Wat kunt u doen tegen het leed van katers? Lees meer >>