Augustus 2021

Bouwen in het bos Natuur de klos

29 augustus 2021

Bouwen in het bos Natuur de klos.
Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg vragen aandacht voor overtoerisme in Utrechtse Heuvelrug door onder andere deel te nemen aan de Heuvelrug Wandel Tweedaagse. Meer info:
https://overtoerisme.inutrechtseheuvelrug.nl

Partij voor de Dieren: Stem tégen het bestemmingsplan Recreatieterreinen!

De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug verwacht verstening van een oppervlakte ter grootte van meer dan 2600 sociale woningen, als de plannen doorgaan. Dit is meer dan het totaal aantal huizen in Maarn en Maarsbergen bij elkaar opgeteld. Ook is het de verwachting dat de recreatiedruk mogelijk wel tot meer dan 70% kan gaan stijgen.

Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug roep lokale politieke partijen op niet in te stemmen met het nieuwe bestemmingsplan Recreatieterreinen en verder actie te ondernemen om:

  • niet de economische waarde centraal te zetten maar de natuurwaarde

  • eerst meer natuur aan te leggen in de buitengebieden, zodat de natuur groeiend toerisme aan kan

  • juist duurzame vormen van recreatie en -verblijf te stimuleren die de natuur in tact houden (kamperen, elektrische campers en caravans etc.)

  • strikte voorwaarden te stellen aan ontwikkelaars en ondernemers van recreatiegebieden inzake klimaat-adaptief en natuur-inclusief bouwen, zodat natuur beschermd, ondersteund en verbeterd wordt (onder meer door verstening tegen te gaan)

  • meer in te zetten op groene, sociale woningbouw, waar al zo lang een schreeuwend tekort aan is. Lees meer >>

Op een voormalig kampeerveldje verrees dit voorjaar een compleet woonwijk. De bouw is inmiddels stilgelegd vanwege illegale praktijken.

Vakantie CleanUp in Woudenberg

Vakantie CleanUp in Woudenberg. Naast grote stukken plastic, een tas vol mixdrank flesjes op steenworp afstand van de glasbak. Nooit te beroerd om het er dan maar zelf even in te gooien.

Zaterdag 7 augustus Vakantie CleanUp

Zaterdag 7 augustus organiseren we een vakantie CleanUp in samenwerking met de Partij voor de Dieren Woudenberg.

We verzamelen om 10 uur bij de milieustraat in Woudenberg. We verwachten rond half 12 weer klaar te zijn met het plasticvrij maken van een stukje van Woudenberg. Meedoen? Meld je aan!