April 2021

Spring is in the air

30 april 2021

Spring is in the air! Samen met Jesseka voor de werkgroep Woudenberg nieuwe PvdD zwerfvuiltassen gemaakt. Morgen om 2 uur verzamelen we op de hoek Loolaan / Arnhemsebovenweg in Driebergen. Doen jullie mee? ga naar www.pvdduh.nl/aanmelden

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Zaterdag 1 mei 14:00 uur CleanUp Arnhemsebovenweg / Loolaan in Driebergen

1 mei 2021

Ook de maandelijkse Cleanup gaat natuurlijk gewoon door. Komende zaterdag 1 mei is het weer zover. We verzamelen om 2 uur op de parkeerplaats op de hoek Arnhemsebovenweg / Loolaan in Driebergen.
Meedoen? Klik hier! Tot zaterdag.

Fietsen en zaaien voor bijen en vlinders

24 april 2021

Vandaag, zaterdag 24 april, ging de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug op stap om te zaaien voor bijen en vlinders.

Na dagen van voorbereiding start bij de bijentuin van landgoed Kraaybeekerhof. De imkers van de Bijentuin imkeren daar met respect voor de natuurlijke levenswijze van de bij.

Vervolgens in teams, langs de N225, richting Doorn. Om de 50 meter, kuiltje maken, zaadbommetje erin, klaar!

Bij het Doornse Gat hebben we samen met de mannen van het AZC Leersum lekker geluncht, terwijl ecoloog Bram Mabelis iets vertelde over biodiversiteit. Daarna door naar Leersum met de resterende zaadbommetjes.

Welke soorten zitten in het zadenmengsel?

Akkerleeuwenbek, Bleke klaproos, Bolderik, Echte kamille, Franse silene, Gele ganzenbloem, Grote klaproos, Kegelsilene, Koekruid, Korenbloem, Nachtkoekoeksbloem, Reukeloze kamille, Wilde ridderspoor

Zaterdag 24 april Fietsen & Zaaien voor bijen en vlinders

Zaterdag 24 april gaan groepjes van 2 personen fietsen en zaaien voor bijen en vlinders.

Start is om 11:00 uur vanaf de bijenstal op Landgoed Kraaybeekerhof, waar we uitleg krijgen over de bijenstal.

Daarna vertrekken we in tweetallen richting Doornse Gat en droppen onderweg zaadbommetjes.

Om 13:00 uur lunchen we bij het Doornse Gat (neem een lunchpakket mee!) en vertelt Dr. Bram Mabelis over biodiversiteit.

Daarna fietsen we terug naar huis en droppen onderweg de resterende zaadbommetjes.

Raadslid voor Partij voor de Dieren?

23 april 2021

De Partij voor de Dieren is de eerste politieke partij in de wereldgeschiedenis met een planeetbrede visie. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 is de Partij voor de Dieren op zoek naar leden die de partij op overtuigende wijze in de gemeenteraad kunnen vertegenwoordigen. Voor hen bestaat de mogelijkheid op deze functie te solliciteren, uiterlijk 23 april 2021. Klik hier voor meer informatie

Nationale Zaaidag 22 april 2021

22 april 2021

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het achtste jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Doe ook mee! www.nationalezaaidag.nl

17-18 april De Nationale Bijentelling

17-18 april 2021

In het weekend van 17 en 18 april is weer de Nationale Bijentelling! Zet dit weekend alvast in je agenda en kom in actie voor de wilde bij. Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. We nemen je op deze site stap voor stap mee bij het herkennen van de 16 bijensoorten die je in je tuin kunt tegenkomen.

Zaterdag 17 april 09:00 - 12:30 uur Voorjaarsschoonmaak Heidetuin

17 april 2021

Zaterdag 17 april houdt Tussen Heuvelrug en Wetering een voorjaarsschoonmaak om alle rommel, losse takken e.d. uit de Heidetuin te verwijderen. Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug wil graag een handje meehelpen. Wie wil meehelpen? Aanmelden kan hieronder.

CleanUp Woudenberg en Heuvelrug

3 april 2021

WOUDENBERG / HEUVELRUG Wat een topweertje vandaag in Woudenberg en Doorn. Ideaal weer voor de maandelijkse CleanUp. Vanochtend ging team Woudenberg aan de slag. Vanmiddag was het de beurt aan team Heuvelrug van de Partij voor de Dieren.

Smakelijk Pasen: geen-ei-salade

1 april 2021

Onze Chef de Cuisine Paul van Leeuwen laat zien hoe gemakkelijk en snel je een plantaardige, diervriendelijke geen-ei-salade maakt. Nodig:

  • 250gr tofu

  • 200gr vegan mayo

  • 1/4tl kurkuma

  • 1/2tl kala namak

  • 1/2tl mosterd

  • zwarte peper

  • verse bieslook

Gooi alles in een kom, roeren maar, klaar. Smakelijk Pasen!