Creatief en vegan in de keuken hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Door Saskia van Vliet

  • Gegrilde groenten uit de oven (een combi van bijvoorbeeld pompoen, winterpeen, ui, pastinaak, venkel, biet of zoete aardappel, beetje olijfolie, peper en zout, 30 min op 200°) wordt extra lekker met Dahl (met dank aan Hugh Fearnley Whittingstall - Veg!)

  • Breng 250 gr afgespoelde rode linzen in een pan met 800 ml koud water aan de kook, schuim eraf scheppen en 1 tl kurkuma en 1/2 tl zout erdoor roeren. 15 min sudderen en af en toe roeren tot dikte van een havermoutpap. Evt extra water toevoegen. Voor erdoor: ui in dunne ringen, in scheutje olie gebakken met 1 tl komijnzaad.

  • Bijgerechtjes haal je gewoon uit de supermarkt: naan brood, mango chutney, rijst erbij. Voor je het weet, staat de tafel vol!

  • Chocolade is altijd goed, dus voor de afdeling toetjes verwijs ik graag naar Lisette Kreischer: mijn basislegger voor vegan taartjes! Ze heeft een fantastisch recept voor een choco pinda taartje en brownies... maar lees vooral Jolande's bijdrage voor de easy way!!