Creatief en vegan in de keuken hoeft niet ingewikkeld te zijn!
Door Saskia van Vliet
Gegrilde groenten uit de oven (een combi van bijvoorbeeld pompoen, winterpeen, ui, pastinaak, venkel, biet of zoete aardappel, beetje olijfolie, peper en zout, 30 min op 200°) wordt extra lekker met Dahl (met dank aan Hugh Fearnley Whittingstall - Veg!)
Breng 250 gr afgespoelde rode linzen in een pan met 800 ml koud water aan de kook, schuim eraf scheppen en 1 tl kurkuma en 1/2 tl zout erdoor roeren. 15 min sudderen en af en toe roeren tot dikte van een havermoutpap. Evt extra water toevoegen. Voor erdoor: ui in dunne ringen, in scheutje olie gebakken met 1 tl komijnzaad.
Bijgerechtjes haal je gewoon uit de supermarkt: naan brood, mango chutney, rijst erbij. Voor je het weet, staat de tafel vol!
Chocolade is altijd goed, dus voor de afdeling toetjes verwijs ik graag naar Lisette Kreischer: mijn basislegger voor vegan taartjes! Ze heeft een fantastisch recept voor een choco pinda taartje en brownies... maar lees vooral Jolande's bijdrage voor de easy way!!