Bosrijk karameltaartje met pistachenoten, pompoenzaden en chocolade naaldbomen

Door Machteld Pfeifer

Dit bosrijk karameltaartje met pistachenoten, pompoenzaden en chocolade naaldbomen, een inzending van Machteld Pfeifer, komt uit: Rawesome Vegan Baking van Emily von Euw. #pvddvegankerstdiner

Benodigdheden

voor de bodem:

  • 145 gram ongebrande amandelen

  • 175 gram ontpitte dadels

voor de vulling:

  • 132 gram ontpitte dadels

  • 30 ml gesmolten kokosolie

  • 16 gram boter van ongebrande amandelen

  • 15-30 ml water

  • beetje zout naar smaak

voor de versiering:

  • 59 ml vloeibare pure donkere chocolade

  • 18 gram ongebrande, gehakte pistache noten

  • 17 gram ongebrande, gehakte pompoenzaden


Bereiden

  • De korst: vermaal de amandelen heel fijn in de keukenmachine, voeg de dadels toe en maal ze tot een massa, druk de massa in de taartvormpjes en zet ze in de koelkast.

  • De vulling: vermaal alle ingrediënten tot een gladde massa, dikke massa, vul hiermee de vormpjes en zet ze in de koelkast.

  • De versiering: vul een spuitzak met de gesmolten chocolade en spuit voorzichtig de chocolade in naaldboom vorm op bakpapier en leg het gedurende een paar minuten in de vriezer totdat de boompjes hard zijn. Besprenkel de gehakte noten op het taartje en prik de boompjes erin, mochten de boompjes omvallen, stut ze met wat noten.